You are here

Elatus Era_Tab1

Mikä on ELATUS™ Era?

Elatus Era

ELATUS Era on aivan uudenlainen tautiaine, joka suojaa viljasatoasi entistä tehokkaammin ja pitkäkestoisemmin.

Uutta on, että ELATUS Era sisältää samassa purkissa kahta oman tehoaineluokkansa parhaimmistoon kuuluvaa ainetta. Siinä yhdistyvät SDHI-tehoaine SOLATENOL™ sekä triatsoleihin kuuluva protiokonatsoli.

Sen lisäksi, että ELATUS Era antaa kokonaisvaltaisen suojan merkittävimpiä kasvitauteja vastaan, se suojaa koko lehden tyvestä kärkeen. Kun koko lehti pysyy terveenä, kulkeutuvat ravinteet ilman häiriöitä lehdistä tähkän jyviin, mikä parantaa satoa.

Käyttömääräsuositus: 0,5 – 0,75 l/haElatus Era logo

Käyttöajankohdat:

  • Vehnä: Tähkälle tulovaihe (T3)
  • Muut viljat: Lippulehtivaihe (T2)

Ei terveitä lehtiä – ei satoa

Lehdet tuottavat viljasadon. Ne yhteyttävät auringonvalon avulla vedestä ja hiilidioksidista sokereita ja tärkkelystä, sekä sivutuotteena happea. Sokerit ja ravinteet viljakasvi käyttää sadonmuodostukseen. 

Tie kylvöstä sadonkorjuuseen on pitkä ja satoa kohtaavat monet uhat, joista kasvitaudit ovat yksi. Tautientorjunnan tarkoitus on pitää lehti terveenä niin, että se pystyy jatkamaan sadon tuottamista. 

Tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi vehnän lehdet toimivat niin kauan kuin 37 % lehden pinta-alasta on elossa. Jokaisena päivänä, jonka lehdet pysyvät terveinä, tuotetaan enemmän satoa. Juuri terveet lehdet ratkaisevat sen, saatko todella hyvän sadon.

Ohralla sadontuotto jakautuu tasaisemmin eri lehtien ja korren välillä. Tärkeää on ulottaa suoja tauteja vastaan myös alemmille lehdille.

Elatus Era

Mikä on ELATUS™ Era

Tutustu paremmin Elatus Eran käyttöön tuotekortin kautta

Gooding et al., 2000. Green leaf area decline of wheat flag leaves: the influence of fungicides and relationship with mean grain weight and grain yield. Ann. Appl. Biol 136:77-84.

Vehnällä kolme ylintä lehteä ja tähkä ovat ratkaisevassa asemassa sadon kannalta. Pelkästään lippulehti vastaa 40 prosentista satoa (adhb, 2016)

Kolme ylintä lehteä ja tähkä ovat ratkaisevassa asemassa sadon kannalta. Pelkästään lippulehti vastaa 40 prosentista satoa

Ohralla sadontuotto jakautuu tasaisemmin eri lehtien ja korren välillä. Tärkeää on ulottaa suoja tauteja vastaan myös alemmille lehdille.

Elatus Era - Sadon muodostajat ohralla