Elatus Plus
Elatus Plus

ELATUS Plus

Elatus™ Plus on uusi valmiste kasvitautien torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, rukiilla, ruisvehnällä sekä syys- ja kevätohralla. Se sisältää uutta SDHI-luokan tehoainetta nimeltä SOLATENOL™. Uuden tehoaineen vaikutustapa on erillainen kuin nykyisin markkinoilla olevien triatsoli- ja strobiluriini-valmisteiden.

Elatus Plus

Vihreät lehdet tuottavat sadon 

Mitä enemmän viljakasvissa on vihreää ja tervettä lehtipinta-alaa, sitä paremmin kasvi pystyy hyödyntämään auringonvalon säteilyn ja tuottamaan itselleen energiaa sadonmuodostukseen. 

Taudinaiheuttajat alkavat vahingoittaa kasvia heti iskeydyttyään lehtien pintaan. Aluksi suurin vahinko tapahtuu lehtien sisällä, jossa tautisienen rihmasto valtaa alaa ja varastaa ravinteita kasvin soluilta. Kaikki tämä tapahtuu ihmissilmän näkymättömissä. Kun lehden pintaan ilmestyvät ensimmäiset silmin havaittavat oireet, on lehden solukko jo tuhoutunut ja kasvitauti edennyt laajalle. Vahinko sadonmuodostukselle on jo tapahtunut. 

Elatus™ Plus suojaa kasvin ennalta ehkäisevästi tauteja vastaan, sekä pysäyttää alkuvaiheessa olevan tautitartunnan leviämisen. Tankkiseos eri vaikutustavan omaavien valmisteen kanssa syventää tehoa ja ehkäisee resistenttien tautikantojen muodostumista.

Kun näin SOLATENOL™ -käsittelyn ensimmäisen kerran pelto-oloissa, niin se oli jotain mitä en koskaan unohda. Se oli todellinen ‘Wow’. Sillä hetkellä tiesin, että olimme kehittäneet jotain todella suurta.

Neal Bird, Formulation Group Leader

Elatus Plus

Mikä on SDHI-tehoaine?

SDHI-tehoaineet vaikuttavat taudinaiheuttajan energiantuotantoon. Lyhenne SDHI tulee vaikutustavasta Sukkinaattidehydrogenaasin estäjä (Sugginate DeHydrogenase Inhibitors), jossa taudinaiheuttajan soluhengitys estetään. Tämä johtaa energian tuotannon katkeamiseen tautisienessä ja lopulta sienirihmasto kuivuu kasaan ja lopettaa isäntäkasvin ravinteiden käyttämisen. Katso lisää tietoa tehoaineen vaikutustavasta alla olevalta videolta. Videossa on suomenkieliset tekstitykset, jotka saa päälle tekstitysvalikosta. 

Elatus Era

ELATUS Era

Sato kasvaa lehdessä
Menestys alkaa hyvästä suunnitelmasta - valitse ELATUS Era