Elatus Plus - Suojaa lehdet sisältä ja ulkia

Elatus Plus

Pitkävaikutteinen suoja kasvitauteja vastaan

Tehoaineen ja formulaation ominaisuuksien ansiosta Elatus™ Plus levittäytyy tasaisesti lehden ulkopintaan, vahakerrokseen ja solukkoon. Se suojaa lehden sekä sisältä että ulkopinnalta ja voimakas tauteja ehkäisevä vaikutus antaa pitkäkestoisen suojan kasvitauteja vastaan.

Jokainen lehti työskentelee sinulle

Vihreat lehdet yhteyttävät auringonvalon avulla vedestä ja hiilidioksidista sokereita ja tärkkelystä, sekä sivutuotteena happea. Sokerit ja ravinteet viljakasvi käyttää sadonmuodostukseen. Pidä lehdet terveinä, jolloin jokainen niistä auttaa tuottamaan suuremman sadon.

Suuret ja painavat jyvät

Terve kasvi pystyy käyttämään ravinteet ja yhteyttämistuotteet tehokkaasti jyvien täyttämiseen. Jyväkoko määrittää jopa 20 – 30% sadosta ja suuremmat jyvät merkitsevät myös parempaa laatua kaikissa viljan käyttötarkoituksissa.

Mikroskooppikuvat taudeista

Syngentan tutkijat ovat tehneet suuren työn selvittäessään kuinka lehtilaikkutaudit (Septoria) ja ruosteet (keltaruoste) kehittyvät kasvissa ja kuinka ne aiheuttavat tuhoa lehden sisä- ja ulkopuolella. Tämän työn tuloksena ymmärrämme kuinka SOLATENOL™ – tehoaine toimii estäessään sienitautien aiheuttamat tuhot viljasadolle.

Elatus Plus
Elatus Plus

Elatus™ Plus –valmisteen tehoaine Solatenol™ levittyy tasaisesti viljan lehtiin. Se liikkuu lehden uuteen kasvuun, mutta muista kasvitautien torjunta-aineista poiketen siitä jää suurempi osa myös lehden tyveen. Tuloksena tasaisesta levittymisestä ja tehoaineen kestävyydestä on aiempaa pitkäkestoisempi suoja kasvitauteja vastaan ja lehdet pysyvät vihreämpinä pitempään.

Elatus Plus -Tautianineen avaineminaisuudet
Elatus Plus - solatenol suojaa koko lehden

Käytämme mikroskooppia selvittääksemme, kuinka kasvitautien torjunta-aineet vaikuttavat tautisieniin. Olemme tutkineet eurooppalaisissa viljoissa esiintyviä lehtilaikkutauteja ja ruosteita ja todentaneet kuinka hyvin SOLATENOL™ toimii näitä taudinaiheuttajia vastaan.

Chris Stain, Microscopy Technical Specialist

Elatus Plus Chris Stain
Elatus plu Dav Bartlett picture

Biokineettinen tutkimus auttaa meitä ymmärtämään tieteellisesti, kuinka tuote todella toimii. Alunperin, nähtyäni SOLATENOL™ -tehoaineen toimivuuden soijapavun ruosteen torjunnassa Latinalaisessa Amerikassa, ymmärsin kuinka hieno tuote se oikein onkaan. Aine leviää tasaisesti ja säilyttää hyvin tehonsa, antaen siten täyden suojan lehdelle.

Dave Bartlett, Senior Technical Expert