Me| Syngenta

You are here

Share page with AddThis

Me

Olemme erikoistuneet taimiin, istukkaisiin ja siemeniin 

Syngenta tuottaa noin 500 miljoonaa pistokasta. Suomeen tuotavat kasvit ovat peräisin lähinnä Alankomaista.

 

Pienkasvituotantoa kasvihuoneissa Alankomaissa.
Pienkasvien x-tray-tuotantoa Alankomaiden De Lierissä.
Pistokastuotantoa kasvihuoneissa Etiopiassa.
Pistokastuotantoa Etiopiassa.

 

Tuotanto koko maailmassa

Syngenta tuottaa vuosittain noin 500 miljoonaa pistokasta, 5 miljoonaa grammaa siemeniä ja miljardi taimea siemenistä ja pistokkaista. Tällaiset määrät vaativat valtavasti työtä. Kaksi kolmasosaa Syngentan kasvituotannon henkilöstöstä eri puolilla maailmaa työskentelee näissä tehtävissä. Tavoitteemme on tuottaa parasta laatua oikeana määränä oikeaan aikaan. Tuotamme pistokkaamme Keniassa, Etiopiassa ja Guatemalassa. Juurruttaminen ja kylvö Suomen markkinoita varten tehdään lähinnä Alankomaisen De Lierissä.

Xtray ja Jiffy

Xtray on ainutlaatuinen alusta taimien toimittamista varten. Xtray lisää ammattiviljelijöiden tehokkuutta ja parantaa taimien laatua. Tällainen alusta soveltuu erinomaisesti koneelliseen istutukseen. Pelargonit ja joulutähdet toimitetaan Jiffy-alustoissa.

Jalostusta ja tuotekehitystä

Jalostusta kasvihuoneessa.Yli sadan vuoden ammattimainen jalostustyö on tuottanut markkinoiden parhaat lajikkeet. Jalostustyömme tavoitteena on kehittää terveitä, vastustuskykyisiä ja pitkään kestäviä lajikkeita. Kauniin värit ja nopea kasvu ovat muita tärkeitä ominaisuuksia.

Syngenta tutkii ja kehittää kukkia

  • Alankomaiden Enkhuizenissa
  • Saksan Hillscheidissä
  • Kalifornian Gilroyssä
  • Floridan Alvassa

 

Syngenta päätti joulukuussa 2009 perustaa Syngenta FloriPro Service™ -palvelun taimien myyntiä varten. Vaikka Syngenta FloriPro Service™ on nuori, sen juuret ulottuvat 140 vuoden historiaan. Kaikki alkoi 1800-luvun puolivälissä. Hollantilaisen perustajan nimi oli Groot. Hänen jälkeläisensä perustivat vuonna 1867 Sluis & Grootiin. Olemme ylpeitä tästä perinnöstä ja useista menestyksistä, joiden ansiosta olemme saavuttaneet nykyisen asemamme.

 

1867Sluis en Groot (S&G) perustetaan Alankomaiden Andijkissa.
1958Gerhard Fischer perustaa Fischer GmbH:n Saksan Hillscheidissä.
1962Glenn Goldsmith perustaa Goldsmith Seeds Inc:n Kalifornian Gilroyssä.
1967Glenn Goldsmith järjestää ensimmäisen Pack Trial -tapahtuman Gilroyssä.
1980Sandoz ostaa Zaadunie-konsernin. Sluis & Groot (S&G) oli yksi Zaadunie-konsernin menestyksekkäimmistä yrityksistä.
1996Sandoz ja Ciba yhdistyvät, muodostuu Novartis.
2000Novartis ja AstraZeneca yhdistävät agriliiketoimintansa. Tällöin muodostuu Syngenta, ensimmäinen globaali yritys, joka keskittyy vain agriteollisuuteen.
2005Syngenta ottaa käyttöön Alankomaissa toimivan Young Plant Distribution -yksikön.
2007Syngenta ostaa Fischerin, johtavan pelargonien tuottajan ja joulutähtien johtavan jalostajan. Impatiens NG ostetaan.
2008Syngenta ostaa Goldsmith Seeds Inc:n, johtavan amerikkalaisen jalostusyrityksen, sekä Yodersin krysanteemi- ja asterivalikoiman viljeltäväksi ruukuissa ja puutarhoissa.
2009FloiPro Services perustetaan uudeksi Syngenta Flowersin myyntiorganisaatioksi.