You are here

Moddus Evo varmistaa kevätviljojen satopotentiaalin

Kasvinsuojelu
06.05.2020
Moddus lapio kentällä

Ensimmäiset viikot kevätviljan orastumisen jälkeen ovat sen satopotentiaalin kannalta kriittistä aikaa, koska sivuversojen ja jyvien aiheet muodostuvat silloin. Jotta kasvusto kehittyisi tasaisesti, on kaikki tähkiä tuottavat versot saatava kasvuun ajoissa. Pitkän päivän olosuhteissa etenkin ohralla pääverso kehittyy luontaisesti voimakkaasti ja sitä pitää hillitä.

T0-vaiheessa (3-4-lehtivaihe) ruiskutettu Moddus Evo tasaa viljan versojen kasvua niin että ne kehittyvät samaan tahtiin. Samalla Moddus Evo myös vahvistaa juuristoa sekä tukevoittaa korren alaosaa.

T0-vaiheessa kasvilla on oltava käytössään riittävästi ravinteita, etenkin typpeä, fosforia ja mangaania. Vaikka maassa ravinteita olisikin, niin kylmyys estää niiden saantia. Jos pellolla on myös jo taimettunut runsaasti rikkakasveja, kannattaa ne torjua samalla ajolla Moddus Evon kanssa. Etenkin pillikkeen kanssa on oltava tarkkana, jottei se ehdi kasvaa liian suureksi. Pihatähtimö ja matara taimettuvat koko alkukesän ajan, joten niiden takia voi joutua tekemään vielä toisen kierroksen myöhemmin. Sen voi yhdistää seuraavaan Moddus-kierrokseen T1-T1½ -vaiheessa ja/tai hukkakauran torjuntaan Axialilla.

Tankkiseokset kevätviljojen ruiskutuksiin

T0-vaihe

Moddus Evo 0,25 l/ha + YaraVita Starphos MnP + rikkakasviaine

(T1-)T1½ vaihe

- Myöhään itävät pihatähtimö ja matara:Moddus M + YaraVita Gramitrel (tai Mantrac Pro) + rikkakasviaine- Hukkakaura ym.Moddus M + Axial 0,8 l/ha + YaraVita Gramitrel Moddus M -annos T1-vaiheessa: kaura, kevätvehnä ja kaksitahoiset ohralajikkeet 0,2 l sekä monitahoiset ohralajikkeet 0,3 l /ha

Arto Markkula / Syngenta Nordics A/S

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit 

Propino-ohra moddus