Nyt on aika syysvehnän Moddus Evo -käsittelylle

Kasvinsuojelu
Nyt on aika syysvehnän Moddus Evo -käsittelylle

Lämpötilan noustessa ja yöpakkasten jäädessä taakse, käynnistyy syysvehnän kasvu todenteolla. Viime päivien sateet takaavat että maassa riittää kosteutta, joten kasvu voi olla erittäin nopeaa. Kasvunsäädekäsittelyn kanssa pitää olla liikkeellä heti kun se on mahdollista.

Syysvehnän kasvunsäädekäsittelyyn oiva valinta on nopeavaikutteinen MODDUS Evo annoksella 0,25 l/ha. Jos kasvusto on tiheä ja hyvässä kunnosta, niin annosta voi nostaa 0,3 l/ha tasolle. Samalla ajokerralla kasvustoon voi ajaa hivenravinteet lehtilannoitteena. Kylmä maa aiheuttaa helposti fosforin ja mangaanin puutetta kasveille. Oireita voi helpottaa yhdistämällä esim. YaraVita Starphos MnP:n samaan tankkiin MODDUS Evon kanssa. 

Nyt on aika syysvehnän Moddus Evo -käsittelylle

Viime päivien sateet ovat nostaneet syysvehnän harmaalaikun (Zymoseptoria tritici) riskiä. Sen voi torjua samanaikaisesti MODDUS Evon kanssa lisäämällä tankkiseokseen vielä tautiaineen esim. Amistar 0,4 l/ha + seoskumppaniksi triatsoli-valmiste Folicur Xpert. Samalla Amistarin viherrysvaikutus tulee käyttöön jo kasvukauden alussa.  

Myös rikkakasvientorjunta-aine sopii samaan tankkiin (tankkiseostaulukon ohjeita toki noudattaen), mutta sen suhteen voi olla tässä tilanteessa parempi odottaa, että kaikki rikkakasvien siemenet itävät kun lämpötilat nousevat tulevina päivinä. Odottaminen kannattaa erityisesti jos tarkoituksena on torjua hukkakauraa ja juolavehnää samalla kertaa muiden rikkakasvien kanssa.

Antti Jaakkola
Syngenta Nordics A/S

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit.