Todistettu tehokkuus | Syngenta

You are here

Share page with AddThis

Potato_2017_Tab 1_FI

Revus ja Revus Top – vahva tuplaratkaisu

Peruna

Revus ja Revus Top ovat kansainvälisten asiantuntijoiden mukaan luokiteltu perunaruton ja lehtipoltteen torjunnan parhaimmistoon. Lisäksi Revus Top tehoaa myös varsikuolioon. Hyvä tulos torjunnassa saavutetaan koska tuotteet on kehitetty toimimaan yhdessä. Ne ovat myös valmisteita, jotka soveltuvat hyvin resistenssin kehittymistä ehkäisevään ruiskutusohjelmaan. Revus + Revus Top = 1 + 1 = 3. Se tarkoittaa että kahdella tuotteella saat kolme vaikutusta – perunarutto, lehtipolte sekä varsikuolio.

Lehtipoltteen torjunta on mielestäni yhtä tärkeää kuin perunaruton kurissa pitäminen perunalastu- ja tärkkelystuotannossa. Sen vuoksi käytän Revus Top –valmistetta ajoissa antaakseni perunalle perussuojan perunaruttoa ja lehtipoltetta vastaan. Ruiskutan normaalisti seitsemänkahdeksan kertaa, joista kaksi-kolme kertaa Revus Topilla. Revus Topin etuja ovat myös että se on sekä sateenkestävä että se antaa suojan lehden molemmille puolille, mikä antaa paremman suojan sateenkuuron osuessa kohdalle.

Erik Jansson, Wittskövle

Erik Jansson

Huippuarvosanat eurooppalaisessa ruttotehovertailussa

Useat riippumattomat tutkimukset ovat osoittaneet että Revus ja Revus Top ovat hyviä valmisteita perunan tautien torjuntaan. Ne muodostavatkin perunan tautitorjunnan rungon.

TUOTE (tehoaine sulkeissa)TEHO LEHTIRUTTOONTEHO UUTEN KASVUUNTEHO VARSISAA-STUNTAAN SUOJAAVA TEHOPARANTAVA TEHOESTÄÄ ITIÖIDEN MUODOSTUMISTA SATEENKESTOLIIKKUVUUS KASVISSA
REVUS (mandipropamidi)4,0

●●

●○

●●●

●*

●○

●●●Lehden läpi
REVUS TOP (mandipropamidi/difenokonatsoli)4,0●●●●●●*●●●Lehden läpi + kosketus
mancozeb2,0 ●●00Kosketus
cyazofamid3,8●●●●●00●●●Kosketus

* Eräiden tutkimusten mukaan 1,5

Euroblight-työryhmän taulukko. Täydellinen taulukko http://euroblight.net (päivitetty 04.2.2014). Arviointi: 0 = ei tehoa; ● = tehoaa; ●● = hyvä teho; ●●● = erittäin hyvä teho;
tyhjä = ei tietoa.