You are here

ELATUS™ Era - satotasoltaan paras SDHI-tautiaine

Siemenet
19.04.2018
Elatus Era

ELATUS Era ja sen tehoaine SOLATENOL™ oli ohralla neuvonnallisten kasvinsuojelukokeiden paras , antaen suurimman sadonlisän 2017. Taakse jäivät muut uudet SDHI-tehoaineluokan tautiaineet ja vanhemmat markkinoiden tuttut tautiainepaketit.

Kevätohra 2017

ELATUS Era oli toistamiseen mukana neuvonnallisissa kasvinsuojelukokeissa 2017. Viljelykokeet toteutettiin jälleen kahdessa paikassa: Luken koeruuduilla Jokioisilla ja Västankvarnin koetilalla Inkoossa. Tällä kertaa kokeissa olivat mukana myös muut uudet SDHI valmisteet Ascra ja Librax, joten nyt aineita verrattiin vastakkain ensimmäistä kertaa ulkopuolisissa ja puolueettomissa kokeissa.

Tulokset puhuvat jälleen puolestaan ja ELATUS Era oli kokeiden paras tautiaine antaen suurimman sadonlisäyksen Jokioisilla ja toiseksi suurimman Inkoossa. Inkoon kokeessa ykköspaikka meni samaa SOLATENOL SDHI-tehoainetta sisältävän ELATUS Plus valmisteen ja Amistar Xtran seokselle, joten SOLATENOL näytti vahvuutensa viime kesän haastavissa olosuhteissa. 

Elatus Era

Elatus Era

Inkoon kokeessa erot sadonlisäyksessä ovat niin suuret ELATUS -valmisteiden hyväksi, että ne olivat tilastollisesti merkkittäviä. Sadonlisäys kaikilla aineilla käsittelemättömään verrattuna on ollut hyvin suuri joka kertoo kovasta tautipaineesta. ELATUS tuotteiden SOLATENOL tehoaineen voimakas ja kestävä teho pitää lehdet terveinä ja tuottavina haastavissakin olosuhteissa.

tautiainekoe kevatohra - jokioinen 2017 sadonlisays kg/ha vs. kasittelematon

Elatus Era

Annoskoko on toki iso ja käyttöohjeen yläpäästä, mutta niin se on myös kilpailijoilla. Kun l/ha sijaan lasketaan auki annosten sisältämät tehoainemäärät, niin esim. Ascrassa on ollut SDHI-tehoaineita yhteensä 130 g/ha, kun ELATUS Eran vastaava Solatenol™ SDHI-tehoaine määrä on 75 g/ha ja ELATUS Plus kohdalla 50 g/ha. Tosin triatsoleissa protiokonatsolin kohdalla ELATUS Era sisältää 150 g/ha, kun Ascran määrä on 130 g/ha. ELATUS Plussan tankkiseos kumppani Amistar Xtra 0,5 l/ha taas sisältää triatsoleista vain syprokonatsolia 40 g/ha, mutta lisäksi strobiluriineista atsoksistrobiinia 100 g/ha. Vastaavasti Comet Pro 0,5 l/ha sisältää strobiluriinina pyraklostrobiinia 100 g/ha. Eri tehoaineiden määrät eivät ole aivan suoraan verrannollisia, mutta auttavat hahmottamaan aineiden annostusta pelkän l/ha vertailun tueksi.