You are here

Zardex G on varmatoiminen peittausaine

Kasvinsuojelu
15.03.2018

Kevään alku antaa yhä odottaa itseään ja lämpötila on pysytellyt alhaisena. Mikäli takatalvi yllättää tänä vuonna ja lämpötila jatkaa matalana vielä pitkälle huhtikuulle, joudutaan tilan oman kylvösiemenen peittaus tekemään viileissä olosuhteissa. Zardex G on nestemäinen peittausaine ohralle ja kauralle, joka toimii myös haastavammissa olosuhteissa. Valmiste kestää pakkasta -15 C° asti, mikä on hyvä etenkin jos siementen peittaus joudutaan tekemään useamman päivän aikana ja peittauslaitteisto varastoidaan yön yli kylmässä varastotilassa. Pahimmassa tapauksessa yölämpötila laskee pakkasen puolelle ja peittauslaitteisto sekä peittausaineet jäätyvät.

Toinen Zardex G:n ominaisuus on peitatun siemenen erinomainen juoksevuus. Zardex G:llä peitattu kylvösiemen on juoksevuudeltaan huomattavasti parempi kuin Baytan Universal ja Celest- tai Beret- tuoteperheen peittausaineet. Ero korostuu jos kylvösiemenen tuhannen jyvän paino (tjp) on alhainen. 

Erityisesti kaura, jolla on alhainen tjp voi aiheuttaa ongelmia kylvötilanteessa ja kylvötiheys kpl/m2 jää alhaisemmaksi kuin tavoiteltu. Toisaalta myös hyvin suurijyväiset ohralajikkeet voivat olla hankalia, jos peittausaineen juoksevuus on huono. 

Zardex G on tehoaa ohran lentonokeen, sekä viirutautiin ja ohran verkkolaikkuun. Kauralla valmiste torjuu avonoen ja kauran lehtilaikkutaudin. Molemmilla viljoilla Zardex G torjuu myös itävyyttä heikentävät homesienet. Käyttömäärä on 200 – 250 ml/100 kg siementä. Käyttömäärä valitaan siemenerän tautisaastunnan mukaan. Tuotteella ei ole pohjavesirajoitusta tai perättäisten vuosien käyttörajoitusta. 

Zardex G voidaan sekoittaa Wuxal Terios Mn+ hivenravinteen kanssa. Tällöin turvataan sekä itäminen ja oraiden kasvu ilman tauteja, että huolehditaan hivenravinteiden riittävyydestä heti alkuvaiheessa. Kun peittausaine yhdistetään hivenravinteen kanssa, kannattaa seoksen toimivuus omassa peittauslaitteessa varmistaa aina ensin tekemällä pienempi erä siementä. 

Seoksissa pitää huomioida molempien aineiden käyttölämpötila. Vaikka Zardex G yksinään kestää pakkasta, seoksessa toisen aineen kanssa tai lisättäessä vettä pakkaskestävyys heikkenee. Eri aineiden sekoitettavuus on parempi kun aineet ovat lämmenneet, kuin jos ne otetaan suoraan kylmästä varastossa.. 

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomio kaikki varoituslausekkeet ja-merkit.

Lue lisää Zardex G peittausaineesta tuotesivuilta