You are here

Vibrance tab 2_FI

Uuden sukupolven tehoaine peittaukseen

Vibrance

Vibrance tuotteet suojaavat siemenet sekä siemenlevintäisiä, että maalevintäisiä kasvitauteja vastaan. 

• Paras suoja tauteja vastaan
• Vahvistaa juuristoa
• Luopohjan huippusadolle

Mikä on Sedaksaani

Uutta teknologiaa – Sedaksaani tuo SDHI-tehoaineluokan tautientorjunta-aineet käyttöön myös viljan peittauksessa – se torjuu taudit ennen kuin ne varastavat energiaa ja ravinteita.

Sedaksaani on suunniteltu erityisesti peittausainekäyttöön, sitä ei käytetä kasvustoon ruiskutettavissa tautien torjunta-aineissa.

Se kuuluu uusimpana tautiaine markkinoille saapuneeseen SDHI-tehoaineiden luokkaan. SDHI-tehoaineille on tyypillistä nopea teho taudin aiheuttajia vastaan, jolloin kasvi suojataan taudeilta ennen kuin taudinaiheuttajat ehtivät tehdä tuhojaan.

Sedaksaani luo suojaavan vyöhykkeen juuriston ympärille maalevintäisiä kasvitauteja vastaan sekä samalla tukee juuriston kasvua alkuvaiheessa.

Sedaksaani

Vaikutustapa

Vaikutustapa

Vibrance tuotteet sisältävät aina tehoaineita useammasta eri tehoaineluokasta. Eri tehoaineluokkien aineet vaikuttavat eri tavalla kasvitauteja vastaan. Tuloksena on tehokkaampi ja kokonaisvaltaisempi suoja. Samalla vaikeutetaan huomattavasti myös resistenssien kasvitautikantojen kehittymistä.

Suomessa myytävät Vibrance -tuotteet sisältävät aina Sedaksaania ja Fludioksoniilia. Sedaksaani suojaa juuriston ja vahvistaa sen kasvua. Fludioksoniili taas on pitkään käytössä ollut tehoaine, jonka vahvuus on erityisesti itävyyttä alentavien homesienien ja siemenlevintäisten fusarium sienitautien torjunnassa. Fludioksoniili torjuu useat eri fusarium –sienitaudit laaja-alaisesti ja kattavammin kuin muut tehoaineet.

Tarpeen mukaan Vibrance –tuotteiden tehoa mm. ohran ja kauran nokitauteja vastaan täydennetään eri triatsoli tehoaineilla, jotka vaihtelevat tuotteiden välillä. 

Sedaksaani suojaa jyvän, sekä jyvän ympärystän taudeilta

Kuvissa näkyy miten Vibrance suojaa peitatun siemenen maalevintäistä Rhizoctonia –tyvitautia vastaan. Samalla kun peittamaton jyvä altistuu sienitaudille. 

Vibrance - Käsittelemätön

Vibrance - Käsittelemätön

Vibrance - Käsittelemätön

Vibrance teho Rhizoctonia –tyvitautia vastaan vehnällä. Laboratoriokoe, Stein 2017