Kuinka biologiset torjunta-aineet toimivat

Biologiset torjunta-aineet


Biologinen kasvinsuojelu on laaja termi aineille, jotka perustuvat luonnon omiin ominaisuuksiin ja joilla voidaan auttaa viljelykasveja vastustamaan kasvitauteja ja tuholaisia sekä kestämään rikkakasvien kilpailua. Aineilla voi olla suora tai epäsuora torjuntavaikutus, eli ne stimuloivat kasvien omaa immuunijärjestelmää. Aineet perustuvat luonnosta peräisin olevaan materiaaliin, toisin kuin useimmat nykyisin käytetyt synteettiset kasvinsuojeluaineet.

Rapsi

Miksi käyttää biologisia torjunta-aineita?

Biologisella kasvinsuojelulla ehkäistään viljelykasvien satopotentiaalia ja sadon laatua uhkaavia tekijöitä, kuten kasvitaudit ja tuholaiset sekä rikkakasvien kilpailu.

Kasveissa toimivien bakteerien ja niiden metaboliittien, ’hyvien’ sienten ja virusten, kasviuutteiden, feromonien, kitiinin ym. toimintamekanismeja kasveissa ei usein vielä täysin tunneta. Biologisten tuotteiden kanssa työskenteleminen edistää niiden vaikutuksen ym. ymmärtämistä.

Tämän uuden toiminta-alueen kehittämisen yhteydessä käytetään paljon myös uusia tekniikoita, kuten esim. RNA-interferenssin (RNAi) hyväksikäyttö. Niiden kehitys vie useita vuosia.

Biologiset tuotteet

Biogiset tuotteet

Kestävät ratkaisut

Biostimulantteja

Biostimulantteja

Biostimulantteja käytetään joko siementen, maaperän tai kasvien käsittelyyn niissä olevien luonnollisten prosessien stimuloimiseksi.

Biologiset tuotteet - Lataa tästä