You are here

Share page with AddThis

Tietosuojakäytäntö

Yksityisyydensuojaa koskeva lausunto

www.syngenta.fi-sivustoa hallitsee Syngenta Nordics A/S (Syngenta) - ”rekisterinpitäjä”.  Käyttäjien yksityisyys on meille tärkeää.  Syngenta on tehnyt tämän tietosuojalausunnon (tämä ”Lausunto” tai ”Yksityisyydensuojaa koskeva lausunto”) tiedottaakseen, miten Syngenta kerää, säilyttää, käyttää ja käsittelee käyttäjien tällä verkkosivustolla antamia henkilötietoja (”Sivusto”).

Voimaantulopäivä. 25.5.2018

Lausunnon laajuus

Tämä lausunto koskee tällä sivustolla kerättyjä henkilötietoja ja muita tietoja (”Henkilötiedot”).  Henkilötiedot ovat tietoja, jotka määrittävät käyttäjän henkilöllisyyden joko yksinään tai yhdessä muiden saatavilla olevien tietojen kanssa.  Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite, mahdollinen verotunnistenumero ja tiedot, joita käyttäjä antaa käyttäessään sivustoamme tilin tai henkilökohtaisen profiilin luomiseen.

Suostumus

Käyttämällä tätä Sivustoa hyväksyt tässä lausunnossa kuvatut käytännöt (mukaan lukien Sivustolla esitetty evästeiden käyttö).  Ellet hyväksy tätä lausuntoa tai Evästeiden käyttöä, älä käytä tätä Sivustoa.  Meillä on oikeus tehdä muutoksia tähän lausuntoon tai Evästeiden käyttöön milloin tahansa.  Kaikki muutokset kirjataan tähän lausuntoon tai evästeiden käyttöä koskeviin käytäntöihin, ja olennaiset muutokset koskevat tavallisesti ainoastaan toimintoja ja säännöllisesti kerättäviä tietoja.  Kehotamme lukemaan tämän lausunnon ja evästeiden käyttöä koskevat käytänteet säännöllisesti, jotta varmistat olevasi tietoinen kaikista muutoksista sekä tavoista, joilla tietojasi voidaan käyttää.

Mitä henkilötietoja ja muita tietoja keräämme Sivustollamme? 

Henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoja, joiden avulla käyttäjä voidaan tunnistaa tarkasti. Henkilötietoja kysytään palvelun tilauksen, tilin rekisteröinnin, rekisteröinnin, tapahtumaan tai kampanjaan rekisteröitymisen, kilpailuun kirjautumisen tai palautteen lähettämisen yhteydessä. Näihin tietoihin voivat kuulua esimerkiksi nimi, osoite (sekä laskutusosoite että rekisteröity osoite), sähköpostiosoite, toimiala- ja tuotetiedot sekä luottokorttia tai muuta maksutapaa koskevat tiedot. Näitä tietoja voidaan säilyttää yhteystieto- ja hallintatietokannoissamme joko aiemmin tehdyn tai meneillään olevan yhteistyön johdosta tai koska uskomme, että käyttäjä saattaa olla kiinnostunut saamaan meiltä liiketoimintaamme, tuotteitamme, ohjelmiamme ja palvelujamme koskevaa materiaalia. Näin voimme tehokkaasti hallita suhdetta käyttäjiin, parantaa verkkosivustoamme ja tarjoamiamme palveluja sekä löytää mielenkiinnon kohteita, joita voimme lähettää käyttäjille. 

Ei-tunnistettavilla henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka ovat luonteeltaan tilastollisia, ja joilla itsellään ei voi määrittää tiettyä yksilöä tai yksikköä, ja joihin vaikuttaa sivustolla tehty vierailu. Näihin tietoihin voi kuulua esimerkiksi tieto toimialueesta, josta internetiä käytetään, sivustolle tulon päivä ja aika sekä sen verkkosivuston osoite, jonka linkin kautta käyttäjä tuli suoraan sivustolle. Näitä tietoja käytetään yhdessä tekemään sivustosta hyödyllisempi ja houkuttelevampi sen käyttäjille. 

Erikoistoimintojen ja salasanalla suojattujen osioiden käyttöä koskevat sopimukset.  

Tämä Sivusto voi sisältää erikoistoimintoja ja salasanasuojattuja alueita. Kun päätä käyttää erikoistoimintoa tai salasanasuojattua osiota, sinua voidaan edellyttää hyväksymään erityisehtoja, jotka koskevat kyseisen erikoistoiminnon tai salasanasuojatun osion käyttöä. Tällöin sinua pyydetään hyväksymään erityisehdot esimerkiksi laittamalla valintamerkki ruutuun tai napsauttamalla hyväksymispainiketta. Tällaista sopimusta kutsutaan click through -sopimukseksi. Jos jokin click through -sopimuksen ehdoista poikkeaa tämän lausunnon ehdoista, click through -sopimuksen ehdot täydentävät tai muuttavat tätä lausuntoa, mutta ainoastaan koskien click through -sopimuksen piiriin kuuluvia seikkoja. 

Evästeet ja vastaavat tekniikat.

Käytämme evästeitä ja muita verkkotekniikoita tietojen keräämiseen sekä tiettyjen sivustomme toimintojen tukemiseen. Evästeiden avulla saamme tietoa sivustojemme vierailijoiden tavasta käyttää sivustojamme – millä sivuilla he käyvät ja missä järjestyksessä, mitä linkkejä he käyttävät ja kauanko he ovat kullakin sivulla

Teemme näin voidaksemme

  • analysoida ja parantaa määrittää mainoskampanjoidemme tehokkuutta
  • tukea ja parantaa sivustojemme toimintoja ja toimivuutta – esimerkiksi säästämällä tietojen uudelleen syöttämisen vaivan, jos tiedot ovat jo ennestään tietokannassamme, tai ehdottamalla edellisellä käyntikerralla sivustolla tehtyjä asetuksia 
  • personoida käyttökokemuksesi sivustoillamme vieraillessasi 

Yleisesti ottaen näiden tekniikoiden avulla keräämämme tiedot eivät ole sellaisia, joiden perusteella voi tunnistaa käyttäjän henkilöllisyyden. 

Jos olet kuitenkin esimerkiksi luonut käyttäjäprofiilin käyttääksesi jotakin sivustomme salasanasuojattua aluetta, voimme yhdistää verkkotekniikoiden avulla keräämämme tiedot muihin tietoihin, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa. 

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit estää evästeet selaimen asetuksista tai asettaa selaimen varoittamaan aina, kun evästeitä tallennetaan tietokoneelle. Voit myös poistaa sivustoltamme tallennetut evästeet heti sivustolta poistumisen jälkeen. Vaikka evästeiden hyväksymistä ei edellytetä sivustolla vierailun yhteydessä, kaikki sivuston ominaisuudet ja toiminnot eivät ole käytettävissä, mikäli estät evästeiden käytön selaimen asetuksella.  Lisätietoja on tämän Sivuston kohdassa Evästeiden käyttö.

Miten Syngenta käyttää Henkilötietoja?

Yleisesti ottaen Sivustollamme kerättyjen Henkilötietojen avulla pyrimme

  • tarjoamaan meiltä pyytämiäsi tuotteita, tietoja ja palveluja
  • hallitsemaan turvallisuutta, luottoa ja petosten estoa sekä muita lainmukaisia velvoitteita
  • lähettämään erikoistarjouksia ja muita tietoja, joiden uskomme kiinnostavan sinua, milloin olet antanut meille luvan tehdä niin
  • Oikeutetun etumme mukaisesti voimme
    • tarjota sinulle tehokasta asiakaspalvelua 
    • tarjota sinulle henkilökohtaisen kokemuksen vieraillessasi sivustolla
    • näyttää henkilökohtaisia mainoksia vieraillessasi sivustolla
    • lähettää sinulle sivuston käyttöön liittyviä tietoja ja huomioita
    • kutsua sinut osallistumaan tutkimuksiin ja antamaan palautetta
    • ymmärtää paremmin käyttäjien tarpeita ja mielenkiinnon kohteita
    • parantaa sivustomme sisältöä, toimivuutta ja käytettävyyttä
    • parantaa tuotteitamme ja palveluitamme 
    • parantaa markkinointi- ja myynninedistämistoimiamme
  • palvella mahdollisia muita sovellettavassa tietosuojalausunnossa tai muussa Syngentan ja sinun välisessä sopimuksessa määritettyjä tarkoituksia. 

Miten Syngenta jakaa Henkilötietoja? 

Palveluntarjoajat. Jaamme Henkilötietoja sellaisille yhtiöille ja organisaatioille, jotka suorittavat palveluja meidän nimiimme, kuten meille tukipalveluja tuottavat yhtiöt (esimerkiksi luottokorttien käsittelypalvelut, tiedonsäilytyspalvelut sekä verkkoisännöintipalvelut), tai jotka auttavat tuotteidemme ja palvelujemme markkinoinnissa (esimerkiksi kolmannen osapuolen sähköpostimarkkinointiyhtiöt). Näitä kolmansia osapuolia koskee sopimusvelvoite käyttää jakamiamme Henkilötietoja ainoastaan puolestamme tehtävien palvelujen suorittamiseen sekä käyttämään kaupallisesti kohtuullisia toimia henkilötietojen luottamuksellisuuden ja turvallisuuden suojaamiseksi.

Syngentan sisällä. Voimme jakaa Sivustollamme kerättyjä Henkilötietoja Syngentan sisällä tai Syngentan tytäryhtiöissä ristimarkkinointiin ja muihin tarkoituksiin. Ellet halua meidän jakavan Henkilötietojasi Syngentan yritysryhmän muiden jäsenten kanssa, voit milloin tahansa estää tämän lähettämällä tietosuojavaltuutetullemme sähköpostia tai kirjeen osoitteeseen [email protected].

Liiketoimintosiirrot. Henkilötietoja voidaan siirtää yritykselle, joka on ostanut Syngentan, jonkin sen tytäryhtiön tai liiketoiminnon osakekannan tai omaisuuden, esimerkiksi myynnin, fuusion, uudelleenorganisoinnin tai konkurssin seurauksena. Mikäli tällainen siirto tapahtuu, Henkilötietojen käyttöä ostavan yhtiön toimesta koskevat edelleen nämä käytännöt sekä meille ilmoitetut yksityisyysasetukset. 

Lainsäädännön noudattaminen sekä oikeuksiemme ja muiden oikeuksien suojaaminen. Voimme luovuttaa Henkilötietoja, mikäli uskomme vilpittömästi, että tietojen paljastaminen on asianmukaista ja vastaa lakia, oikeuden määräystä tai haastetta. Voimme luovuttaa Henkilötietoja myös mahdollisen rikoksen estämiseksi tai tutkimiseksi, esimerkiksi petoksen tai identiteettivarkauden yhteydessä, pannaksemme käyttöön tai ottaaksemme käyttöön verkkokäyttöehtomme tai muut sopimukset tai suojataksemme omia oikeuksiamme tai omaisuuttamme tai käyttäjiemme tai muiden oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta.

Yhdistetyt tiedot. Voimme jakaa yhdistettyjä demografisia tai tutkimustietoja kolmansille osapuolille, mutta nämä tiedot ovat anonyymeja eivätkä sisällä Henkilötietoja. Jakamamme yhdistetyt tiedot voivat sisältää anonyymeja tietoja, jotka on saatu evästeitä ja muuta vastaavaa jäljitysteknologiaa käyttämällä, kuten osiossa ”Evästeet ja vastaavat teknologiat” on selitetty.

Tietosuojalausunnon mukaisesti. Pidätämme oikeuden luovuttaa Henkilötietojasi tavalla, joka on kuvattu lisätietosuojalausunnossa verkkosivustolla (tai alueella), jolla annetaan kyseisiä tietoja. Antamalla Henkilötietosi kyseisellä sivulla hyväksyt henkilötietojen luovuttamisen tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla.

Click through -sopimuksen kuvauksen mukaisesti. Pidätämme oikeuden luovuttaa Henkilötietojasi missä tahansa hyväksymässäsi click through -sopimuksessa kuvatulla tavalla. 

Valintasi

Yleisesti. Kunnioitamme oikeuttasi tehdä muutoksia tapoihin, joilla keräämme, käytämme ja luovutamme Henkilötietoja. Useimmissa tapauksissa pyydämme sinua ilmaisemaan valintasi hetkellä, jolloin keräämme Henkilötietojasi. Sisällytämme myös sinulle lähettämiimme uutiskirjeisiin tai mainossähköposteihin linkin, jonka avulla voit ilmoittaa, ettet halua enää jatkossa vastaanottaa meiltä vastaavia viestejä. Jos olet luonut sivustollemme henkilökohtaisen tilin tai henkilöprofiilin, voit päivittää yksityisyysasetukset osittain tai kokonaan muuttamalla tilin tai profiilisivun asetuksia. 

Suoramarkkinointi. Ennen kuin käytämme Henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin (tai annamme konserniyhtiöidemme tehdä niin), tarjoamme mahdollisuuden valita haluatko tietoja käytettävän tällä tavalla. Jos haluat tulla poistetuksi suoramarkkinointiluetteloistamme, lähetä sähköpostia tai kirjoita tietosuojavaltuutetullemme osoitteessa [email protected]. Anna tällöin koko nimi, osoite ja sähköpostiosoite, niin löydämme tiedot postituslistoistamme. Kun meillä on tarvitsemamme tiedot, poistamme sinut postituslistoiltamme. Anna meille riittävästi aikaa toteuttaa pyyntö. 

Henkilötietojen jakaminen. Osiosta ”Miten Syngenta jakaa Henkilötietoja?” voit lukea, millä tavalla jaamme Henkilötietojasi kolmansille osapuolille ja mitä valintoja voit tehdä. 

Miten voit käyttää Henkilötietojasi koskevia oikeuksiasi?

Pyrimme jatkuvasti ylläpitämään hyvää läpinäkyvyyttä käsittelemiemme tietojen osalta. Tässä Lausunnossa kuvattua Henkilötietojesi käsittelyä koskien sinulla on seuraavat oikeudet:

  • vahvistaa, että Syngenta käsittelee Henkilötietojasi sekä saada pääsy meillä oleviin sinua koskeviin Henkilötietoihin tai saada kopio niistä
  • pyytää meitä oikaisemaan tai päivittämään virheelliset Henkilötiedot tai täydentämään epätäydelliset Henkilötiedot 
  • pyytää meitä poistamaan tai pyyhkimään Henkilötietosi
  • pyytää meitä rajoittamaan Henkilötietojesi käsittelyä 
  • pyytää meitä siirtämään tietyt Henkilötietosi sinulle tai siirtämään taikka siirrättämään ne toiselle rekisterinpitäjälle (tietojen siirrettävyys) sekä
  • pyytää, että lopetamme Henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksiin Mikäli muut oikeutetut edut, joihin saatamme vedota (esimerkiksi oikeusvaateita esitettäessä tai niillä meitä uhattaessa), eivät tätä estä, meillä ei tämän jälkeen ole oikeutta käsitellä Henkilötietojasi. 

Mikäli haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi, voit ottaa meihin veloituksetta yhteyttä lähettämällä sähköpostia tietosuojavaltuutetullemme osoitteeseen [email protected]

Vastaamme kohtuullisesti esitettyyn pyyntöösi mahdollisimman pian pyynnön todentamisen jälkeen. 

Muokkaamme Henkilötietojasi ilman aiheetonta viivytystä, mikäli uskomme niiden olevan virheellisiä, vanhentuneita, epätäydellisiä, asiaankuulumattomia tai harhaanjohtavia, otettuamme huomioon tarkoituksen, johon ne on kerätty. Mikäli korjaamme ne ja olemme aiemmin luovuttaneet ne kolmannelle osapuolelle, ilmoitamme kyseiselle kolmannelle osapuolelle lain niin vaatiessa. 

Mikäli olemme eri mieltä Henkilötietojesi korjaamista koskien, kerromme sinulle kieltäytymisemme syyn sekä valitusmenetelmäsi.

Kuinka kauan Syngenta säilyttää Henkilötietoja?

Pyrimme pitämään Henkilötietosi oikeina ja ajantasaisina. Emme halua säilyttää Henkilötietojasi pidempään kuin Sivustomme käyttöön liittyviin tarkoituksiin on tarpeellista. Henkilötietojesi säilytysaika riippuu tarkoituksesta, johon keräsimme ne, eikä niille tämän vuoksi ole yhtä yhtenäistä säilytysaikaa. Säilytysaika voi siis vaihdella olosuhteiden mukaan. Oikeudellisten syiden vuoksi, esimerkiksi esitettäessä oikeusvaateita, meidän on ehkä säilytettävä Henkilötietoja niiden alkuperäiselle käyttötarkoitukselle säädettyä aikaa pidempään. Näissä tapauksissa emme kuitenkaan enää käsittele Henkilötietoja aktiivisesti niiden alkuperäiseen tarkoitukseen. 

Mikäli haluat lisätietoja siitä, missä Henkilötietojasi säilytetään ja kuinka kauan, sekä oikeudestasi saattaa ne poistetuksi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa [email protected]

Miten Syngenta suojaa Henkilötietoja?

Ylläpidämme kattavaa tietojensuojaohjelmaa, mukaan lukien kaupallisesti mielekkäät hallinnolliset, fyysiset ja teknologiset turvallisuustoimet, suojellaksemme Henkilötietoja valtuuttamattomalta käytöltä sekä valtuuttamattomalta tai tahattomalta hävittämiseltä, muokkaukselta tai paljastamiselta. Vaikka huolehdimme kaupallisesti kohtuullisista toimista voidaksemme tuottaa asianmukaisen suojauksen tason, emme voi taata Internetin välityksellä annettujen tai tietokantoihimme tallennettujen Henkilötietojen suojausta. 

Linkit Syngentan muille verkkosivustoille

Tämä Sivusto sisältää hyperlinkkejä muille Syngentan tai muiden Syngentan yksiköiden käyttämille verkkosivustoille (”Syngentan muu(t) verkkosivusto(t)”). Syngentan Muut verkkosivustot ovat erillisiä ja itsenäisiä verkkosivustoja. Niillä on kullakin oma tarkoituksensa. Kutakin Syngentan Muuta verkkosivustoa koskevat näin ollen sen omat ehdot ja tietosuojalausunto. Jos siirryt Syngentan Muille verkkosivustoille tämän Sivuston linkkien kautta, käytä hetki tutustuaksesi kyseisellä Syngentan muulla verkkosivustolla esitettyihin käyttöehtoihin ja tietosuojalausuntoon. 

Linkit muille verkkosivustoille

Tämä Sivusto voi sisältää linkkejä muiden yhtiöiden verkkosivustoille, mukaan lukien kolmannen osapuolen palveluntarjoajiemme, konserniyhtiöidemme ja muiden kolmansien osapuolten operoimat verkkosivustot. Tämä lausunto ei koske näiden kolmansien osapuolten verkkosivustoilla kerättyjä Henkilötietoja. Kun siirryt kolmannen osapuolen verkkosivustolle tämän Sivuston linkin kautta, käytä hetki kyseisen sivuston tietosuojakäytäntöihin tutustumiseen. 

Lapset

Sivustomme ei ole suunnattu tai tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille. Emme käytä sivustojamme tietoisesti Henkilötietojen hankkimiseen alle 13-vuotiailta lapsilta tai näille kohdistuvaan markkinointiin. Jos olet alle 13-vuotias, älä anna meille mitään Henkilötietoja. Jos tietoomme tulee jonkun alle 13-vuotiaan antaneen Henkilötietoja jollakin sivustollamme, ryhdymme kohtuullisiin toimiin poistaaksemme kyseiset Henkilötiedot tietokannoistamme. 

Erityinen huomautus koskien Suomen ulkopuolelle siirrettäviä tietoja 

Vaikka tätä Sivustoa hallitseva oikeushenkilö on tanskalainen yritys, jonka kotipaikka on Kööpenhaminassa, olemme Sveitsin Baselissa kotipaikkaansa pitävän sveitsiläisen Syngenta-konsernin oikeudellinen yksikkö. Syngenta käyttää Euroopan unionin (”EU”) maissa ja EU:n ulkopuolisissa maissa, kuten Sveitsissä ja Yhdysvalloissa, sijaitsevia web-palvelimia. Voimme siirtää Henkilötietoja EU:ssa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa tai muissa EU:n ulkopuolisissa maissa toimiville palveluntarjoajillemme ja toimijoille tässä lausunnossa kuvattuihin tarkoituksiin. Eri maissa on erilaiset tietosuojalait ja vaatimukset, ja toiset tarjoavat vähemmän lain suojaa henkilötiedoille. 

Huomaa kuitenkin, että riippumatta Henkilötietojen keräys- tai käsittelypaikasta, mikäli Henkilötiedot on kerätty tällä Sivustolla, varmistamme niiden olevan suojattuja tämän Lausunnon sekä sinuun soveltuvien yksityisyydensuojaa koskevien huomautusten ja click through -sopimusten ehtojen mukaisesti.

Käyttämällä tätä Sivustoa hyväksyt Henkilötietojesi keräämisen, käytön ja siirron Yhdysvaltojen sisällä tai Yhdysvaltoihin tai mihin tahansa muuhun maahan. 

Sovellettava laki ja lainkäyttöalue

Tätä lausuntoa hallitaan Suomen lakien mukaan riippumatta sen lainvalintasäännöistä. Suomen yleisillä tuomioistuimilla on yksinoikeudellinen tuomiovalta kaikkia tähän Lausuntoon liittyviä vaateita koskien.

Tietosuojakäytäntöjämme koskevat kysymykset, huomautukset ja valitukset

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai huomautuksia siitä, miten Syngenta käsittelee Henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa [email protected]

Sinulla on myös oikeus valittaa asianmukaiselle valvontaviranomaiselle (erityisesti varsinaisessa asuin- tai työskentelyjäsenvaltiossa tai väitetyn rikkomuksen jäsenvaltiossa).