Perunan kasvinsuojeluongelmat

Peruna

Perunalla hyvä kasvinsuojelustrategia perustuu ennaltaehkäisyyn, oikeaan ainevalintaan, oikeaan käsittelyajankohtaan sekä asianmukaiseen tekniikkaan.

Huomioimalla eri kasvinsuojeluaineiden ominaisuudet saat hyvän torjuntatuloksen ja vähennät kemiallista kasvinsuojelua uhkaavaa resistenssiriskiä.

Perunalla käytettävät kasvinsuojeluaineet

Vahva kasvuunlähtö

Vahva kasvuunlähtö

Vahva kasvuunlähtö

Hyvän perunasadon tuottaminen alkaa hyväkuntoisesta ja terveestä siemenestä, joka on varastoitu talven yli asianmukaisesti.

Siemen- ja maalevintäiset kasvitaudit uhkaavat kasvun alkuunlähtöä sekä myöhemmin sadon määrää ja laatua.

Parempi ulkoinen laatu

Maalevintäiset taudit uhkaavat perunasatoa ja sen laatua. Perunapenkin Amistar-käsittely suojaa perunan mukulasatoa ja auttaa saavuttamaan hyvän ulkoisen laadun.

Ei rikkakasveja

Rikkakasvit aiheuttavat perunalle monenlaista vaivaa ja altistavat sen myös taudeille. Rikkakasvit tulee torjua.

Rikkaruohoja saa käsitellä vain siihen asti, kunnes perunan itävyys on 10 %. Siksi on tärkeää, että sinulla on varhainen ja tehokas rikkakasvien torjuntastrategia, joka antaa perunallesi parhaat kasvuolosuhteet.

Suojaa perunahometta vastaan varhaisessa vaiheessa.

Torju perunarutto

Suojaa perunahometta vastaan varhaisessa vaiheessa.

Strategian luominen perunan lehtiruttoa vastaan

Tehokkaan strategian löytämiseksi on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin maalaji, perunan käyttö, sääolosuhteet ja torjunnan ajoitus.

Revus liikkuu kasvavan lehden mukana ja suojaa sen ruttoa vastaan. Revus on siksi oikea valinta perunaruton torjuntaan perunan varsiston kiihkeimmän kasvun aikaan.

Eri tuotteilla on erilaisia käyttörajoituksia, kuten sallittujen hoitojen ajoitus ja lukumäärä. Eri tuotteilla on erilaisia tehoja, jotka on hyvä ottaa huomioon analyyseissä. Voit esimerkiksi valita aineen, joka suojaa uutta kasvua kasvukauden aikana, jolloin perunakasvi kasvattaa eniten varsia ja lehtiä.

Lehtihome ei ole ainoa uhka - Alternaria on vakava tuholainen.

Kasvukauden haasteet muuttuvat ajan myötä. Erityisesti sienitauti Alternaria on ongelma kasvukauden loppupuolella.

Lehtipoltesaastunta alkaa kasvuston sisältä, koska sinne syntyy ensimmäisenä alueita, joista lehtipolte saa jalansijan. Suoja lehtipoltetta vastaan on laitettava siis ajoissa, jotta kasvuston sisäosat saavat suojan. Revus Top ja Amistar ovat osa lehtipoltteen torjuntaohjelmaa.

Alternarian torjunnan olisi oltava ennaltaehkäisevää, ja se olisi aloitettava 6-7 viikkoa taudin puhkeamisen jälkeen. Käsittelyä valittaessa on tärkeää valita tuote, joka suojaa lehden molemmat puolet ja estää uuden kasvun. Näin minimoidaan perunan kuivamädän riski ja estetään sienitautien kehittyminen.

Suojaa perunahometta vastaan varhaisessa vaiheessa.

Torju lehtipolte

Ehkäise Alternaria-taudin puhkeaminen perunoissa.

Suojaa perunahometta vastaan varhaisessa vaiheessa.

Kirvat, luteet, kaskaat sekä ripsiäiset imevät perunan lehteä. Se kuluttaa perunan voimavaroja, sillä peruna menettää vettä ja yhteyttämistuotteita sekä stressaantuu hyönteisten hyökkäyksestä. Torjumalla tuholaiset varmistat perunan häiriöttömän kasvun.

chevron_left
chevron_right