Elatus Era - Uusi molekyyli tuo turvaa Solatenol

Elatus Era logo banner

ELATUS™ Eran ydin on uusi tehoaine SOLATENOL™, uusi SDHI tehoaineluokan molekyyli. Sen erinomainen ja laaja teho sekä pitkäaikainen vaikutus suojaavat kaudesta ja taudista riippumatta.

Elatus Plus Septoria & Rouste

Mikä on SDHI-tehoaine?

SDHI-tehoaineet vaikuttavat taudinaiheuttajan energiantuotantoon. Lyhenne SDHI tulee vaikutustavasta Sukkinaattidehydrogenaasin estäjä (Sugginate DeHydrogenase Inhibitors), jossa taudinaiheuttajan soluhengitys estetään. Tämä johtaa energian tuotannon katkeamiseen tautisienessä ja lopulta sienirihmasto kuivuu kasaan ja lopettaa isäntäkasvin ravinteiden käyttämisen. Katso lisää tietoa tehoaineen vaikutustavasta alla olevalta videolta. Videossa on suomenkieliset tekstitykset, jotka saa päälle tekstitysvalikosta. 

Käyttömääräsuositus: 0,5 – 0,75 l/ha
Elatus Era logo

Käyttöajankohdat:
Vehnä: Tähkälle tulovaihe (T3)
Muut viljat: Lippulehtivaihe (T2)

hankkija logo

Tuotteen myynnistä vastaa Hankkija

Osta ELATUS™ Era paketti verkkokaupasta tai lähimmästä myymälästä.

Pitkävaikutteinen suoja kasvitauteja vastaan

Tehoaineen ja formulaation ominaisuuksien ansiosta ELATUS Era levittäytyy tasaisesti lehden ulkopintaan, vahakerrokseen ja solukkoon. Se suojaa lehden sekä sisältä että ulkopinnalta ja voimakas tauteja ehkäisevä vaikutus antaa pitkäkestoisen suojan kasvitauteja vastaan.

Jokainen lehti työskentelee sinulle

Vihreat lehdet yhteyttävät auringonvalon avulla vedestä ja hiilidioksidista sokereita ja tärkkelystä, sekä sivutuotteena happea. Sokerit ja ravinteet viljakasvi käyttää sadonmuodostukseen. Pidä lehdet terveinä, jolloin jokainen niistä auttaa tuottamaan suuremman sadon.

Suuret ja painavat jyvät

Terve kasvi pystyy käyttämään ravinteet ja yhteyttämistuotteet tehokkaasti jyvien täyttämiseen. Jyväkoko määrittää jopa 20 – 30% sadosta ja suuremmat jyvät merkitsevät myös parempaa laatua kaikissa viljan käyttötarkoituksissa.

Vihreät lehdet tuottavat sadon 

Mitä enemmän viljakasvissa on vihreää ja tervettä lehtipinta-alaa, sitä paremmin kasvi pystyy hyödyntämään auringonvalon säteilyn ja tuottamaan itselleen energiaa sadonmuodostukseen. 

Taudinaiheuttajat alkavat vahingoittaa kasvia heti iskeydyttyään lehtien pintaan. Aluksi suurin vahinko tapahtuu lehtien sisällä, jossa tautisienen rihmasto valtaa alaa ja varastaa ravinteita kasvin soluilta. Kaikki tämä tapahtuu ihmissilmän näkymättömissä. Kun lehden pintaan ilmestyvät ensimmäiset silmin havaittavat oireet, on lehden solukko jo tuhoutunut ja kasvitauti edennyt laajalle. Vahinko sadonmuodostukselle on jo tapahtunut. 

ELATUS Era suojaa kasvin ennalta ehkäisevästi tauteja vastaan, sekä pysäyttää alkuvaiheessa olevan tautitartunnan leviämisen. Tankkiseos eri vaikutustavan omaavien valmisteen kanssa syventää tehoa ja ehkäisee resistenttien tautikantojen muodostumista.

Kun näin SOLATENOL™ -käsittelyn ensimmäisen kerran pelto-oloissa, niin se oli jotain mitä en koskaan unohda. Se oli todellinen ‘Wow’. Sillä hetkellä tiesin, että olimme kehittäneet jotain todella suurta.

Neal Bird, Formulation Group Leader

Elatus Plus

Mikroskooppikuvat taudeista

Syngentan tutkijat ovat tehneet suuren työn selvittäessään kuinka lehtilaikkutaudit (Septoria) ja ruosteet (keltaruoste) kehittyvät kasvissa ja kuinka ne aiheuttavat tuhoa lehden sisä- ja ulkopuolella. Tämän työn tuloksena ymmärrämme kuinka SOLATENOL™ – tehoaine toimii estäessään sienitautien aiheuttamat tuhot viljasadolle.

Elatus Plus
Elatus Plus

ELATUS Era –valmisteen tehoaine SOLATENOL™ levittyy tasaisesti viljan lehtiin. Se liikkuu lehden uuteen kasvuun, mutta muista kasvitautien torjunta-aineista poiketen siitä jää suurempi osa myös lehden tyveen. Tuloksena tasaisesta levittymisestä ja tehoaineen kestävyydestä on aiempaa pitkäkestoisempi suoja kasvitauteja vastaan ja lehdet pysyvät vihreämpinä pitempään

Elatus Plus - solatenol suojaa koko lehden
Elatus Plus -Tautianineen avaineminaisuudet

Käytämme mikroskooppia selvittääksemme, kuinka kasvitautien torjunta-aineet vaikuttavat tautisieniin. Olemme tutkineet eurooppalaisissa viljoissa esiintyviä lehtilaikkutauteja ja ruosteita ja todentaneet kuinka hyvin SOLATENOL™ toimii näitä taudinaiheuttajia vastaan.

Chris Stain, Microscopy Technical Specialist

Elatus Plus Chris Stain

Biokineettinen tutkimus auttaa meitä ymmärtämään tieteellisesti, kuinka tuote todella toimii. Alunperin, nähtyäni SOLATENOL™ -tehoaineen toimivuuden soijapavun ruosteen torjunnassa Latinalaisessa Amerikassa, ymmärsin kuinka hieno tuote se oikein onkaan. Aine leviää tasaisesti ja säilyttää hyvin tehonsa, antaen siten täyden suojan lehdelle.

Dave Bartlett, Senior Technical Expert

Elatus plu Dav Bartlett picture