You are here

Share page with AddThis

Moddus Evo - Juuren- ja korrenvahvistaja 

Tuotteesta

Moddus Evo on kasvunsääde viljoille ja heinän siemenviljelyksille. T0-vaiheessa (BBCH 25-30, pensomisen aikaan) käytettynä Moddus Evo vahvistaa viljan juuristoa ja korren tyveä sekä edistää pensomista.

 

 

Hyvä juurten kehittyminen ja hyvä pensominen auttavat kasvia käyttämään hyväkseen koko satopotentiaalinsa.

Moddus Evo on optimoitu käytettäväksi etenkin T0-vaiheessa. Sen koostumus auttaa tehoainetta leviämään, tarttumaan ja imeytymään kasviin vaiheessa, jossa lehtiasento, olosuhteet jne. ovat haasteelliset hyvän tarttuvuuden, peiton ja imeytymisen aikaansaamiseksi.

Moddus M sisältää samaa tehoainetta kuin Moddus Evo, mutta ensin mainittu on rekisteröity käytettäväksi korrenkasvun aikana.

Moddus Evo

Vaikutustapa

Moddus Evo vaikuttaa kasvin kehitykseen sen hormonitoiminnan kautta. Käsittelyhetkestä riippuen vaikutus kohdistuu kasvin eri osiin:
•    T0 (pensomisvaihe): juuret vahvistuvat, sivuversoja kehittyy, korren tyvi vahvistuu
•    T1 (korrenkasvun alku): korren tyvi vahvistuu, versot kehittyvät tasaisesti, alimmat solmuvälit lyhenevät
•    T2 (lippulehtivaihe): ylemmät solmuvälit lyhenevät, korsi lyhenee

Moddus Evo
Moddus Evo
Moddus Evo
Moddus Evo

Käyttöohje

Juuriston ja pensomisen tukemiseen sekä korren tyven vahvistamiseen valmistetta käytetään T0-vaiheessa 0,25 l/ha. Korren vahvistamiseksi käsittely tehdään T1-T2-vaiheessa. Voi ruiskuttaa tankkiseoksena mm. YaraVita Mantrac Pron ja rikkakasvien torjunta-aineiden kanssa.

Kasvuston tulee olla terve ja hyvässä kasvussa käsittelyhetkellä. Käsittelyhetken lämpötilan tulee olla vähintään 6 °C. Kuivuudesta, märkyydestä, ravinteiden puutteesta, taudeista tai muusta stressitekijästä kärsivää kasvustoa ei saa ruiskuttaa. Sateenkestävä 2 tunnin kuluttua ruiskutuksesta.

Moddus Evolla ei ole rajoituksia käytölle peräkkäisinä vuosina samalla lohkolla tai pohjavesialueiden suhteen.

Lue lisää tuotesivulla