Amistar on edelleen hyvin toimiva valmiste viljan tautitorjuntaan. Suomessa ei strobi-valmisteisiin liittyvä resistenssiongelma ole sillä tavalla laajaa kuin muualla Euroopassa syysvehnällä. Syynä parempaan tilanteeseen meillä on runsas kevätviljojen viljely ja että ruiskutuskertoja on vähemmän.
Uudet SDHI-valmisteet (Elatus Era) ovat teholtaan strobi-valmisteita parempia, mutta niillä ei ole ns. viherrysvaikutusta. Sen takia ne sopivat parhaiten lippulehti- ja tähkävaiheen käsittelyihin.
Amistarin viherrysvaikutusta ja tautitehoa voi käyttää hyväksi viljalla sen korrenkasvun aikaan. Silloin kasvuston lehtimassa ja yhteyttämisvoima kehittyvät vauhdilla ja kasvit varastoivat yhteyttämistuotteita myöhemmin tähkään kuljetettavaksi. Kasvustoon iskevät taudit tuhoavat viljan satopotentiaalia.
Vehnän lehtilaikkua (DTR) ja ohran verkkolaikkua voi näkyä jo T1-vaiheessa.
Amistar on systeeminen aine. Se liikkuu kasvissa sen sisällä sekä pintaa myöten, joten se suojaa myös uutta kasvua. T1-vaiheen käsittely antaa suojan lippulehtiasteelle asti. Mikäli kasvustossa on jo T1-vaiheessa merkkejä taudeista, kannattaa seokseen lisätä jotain triatsoli-valmistetta.
Amistar soveltuu hyvin viljan T1-vaiheen käsittelyyn, koska se:
- 1. Tehoaa laajasti viljan tauteihin
- 2. Antaa pitkäaikaisen suojan tauteja vastaan
- 3. Suojaa uutta kasvua, mutta suojaa myös vanhat kasvinosat tauteja vastaan
- 4. Suojaa kasvia stressitekijöitä vastaan
- 5. Estää ennenaikaista ränsistymistä
Tankkiseos ohran ja kevätvehnän T1-vaiheeseen:
Amistar 0,3-0,4 l + (triatsoli-valmiste) + Moddus + rikkakasviaine + lehtiravinne
Tautisuojaa jatketaan T2/T3 -vaiheessa Elatus Era -valmisteella