Syngenta ja Unium Bioscience tuovat uudenlaisen biologisen siemenkäsittelyn Luoteis-Eurooppaan

Syngenta
Syngenta ja Unium Bioscience tuovat uudenlaisen biologisen siemenkäsittelyn Luoteis-Eurooppaan

Syngenta on hankkinut yksinoikeuden biostimulanttiin, NUELLO® iN, joka parantaa kasvien ravinteiden käytön tehokkuutta, edistää kasvien terveyttä ja lisää satoa.

Syngenta Biologicals ja Unium Bioscience tekevät yhteistyötä Luoteis-Euroopassa tuodakseen viljelijöiden käyttöön biologisia ratkaisuja siementen käsittelyyn.

NUELLO® iN parantaa kasvin kykyä saada käyttöönsä ilmakehässä olevaa typpeä luonnollisella tavalla. Potentiaalisesti se voi kattaa jopa 10 prosenttia kasvin typen tarpeesta. Tämä vähentää maatalouden ympäristövaikutuksia, edistää kasvien kasvua ja parantaa viljelyn tuottavuutta. Viljelijälle se antaa enemmän joustavuutta typpilannoituksen hallintaan.

Yhteistyön myötä Syngenta toimii NUELLO® iN -valmisteen kehittäjänä ja jakelijana Luoteis-Euroopassa. Isossa Britanniassa tuote on ollut markkinoilla Uniumin omalla tuotemerkillä TIROS®, mutta sielläkin se jatkaa nimellä NUELLO® iN.

Yhteistyö on jännittävä ensimmäinen askel biologisten ratkaisujen tuomisesta siementen käsittelyyn. Samalla se täydentää Syngentan tarjoamia muita biologisia ratkaisuja Luoteis-Euroopassa – kuten esim. VIXERAN®, joka on kasvustoon ruiskutettava ilmakehän typpeä sitova valmiste.

Jonathan Halstead, Syngenta Crop Protectionin Luoteis-Euroopan johtaja ja Syngenta UK Ltd:n toimitusjohtaja: "Syngenta avaa tietä viljelyn tulevaisuuteen tarjoamalla kestäviä ratkaisuja ja auttamalla viljelijöitä pienentämään hiilijalanjälkeä sekä samalla lisäämään satopotentiaalia. Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa tästä pitkäaikaisesta yhteistyöstä Uniumin kanssa, minkä johdosta voimme tarjota viljelijöille uusia innovatiivisia ratkaisuja."

John Haywood, johtaja Unium Biosience: ”Aikana, jolloin typen käyttö ja kestävyys ovat viljelijöiden mielessä, olemme ylpeitä voidessamme antaa viljelijöille enemmän valinnanvaraa ja joustavuutta typen hallintaan. Syngentan vahvan kokemuksen pohjalta tämä yhteistyö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia tuottaa satoa tehokkaammin ja kestävämmin."

NUELLO® iN koostuu Intrinsyx Bio:n kehittämästä bakteerikannasta sekä Uniumin prebioottisesta stimulantista, joka on ravinnonlähde bakteerille. Näiden kahden yhdistelmä auttaa kasvia saamaan käyttöönsä ilmassa olevaa typpeä.

Syngenta tuo NUELLO® iN -valmisteen markkinoille Isossa-Britanniassa vuonna 2023 ja Irlannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Belgiassa, Luxemburgissa sekä Alankomaissa vuonna 2024.