Vibrance logobar

Pohja suurelle sadolle luodaan kasvukauden alussa

Tie kohti huippusatoa alkaa siemenestä. Kun siemenille turvataan hyvät olosuhteet itämiselle, orastumiselle ja juurten kehittymiselle kasvukauden alkuvaiheessa, saadaan suurempi määrä kasveja tuottamaan satoa sekä turvataan riittävä veden ja ravintieden saanti.

Alkukasvukauden aikana menetettyä satopotentiaalia ei saada enää takaisin myöhemmin tehtävillä toimilla.

Suojaa siemenet

Vibrance tuoteperheen peittausaineet suojaavat siemenet sekä siemenlevintäisiä, että maalevintäisiä kasvitauteja vastaan. Kun oraat pääsevät kehittymään ilman häiriöitä, kestävät ne paremmin myös alkukasvukauden aikana mahdollisesti esiintyviä haastavia olosuhteitä (esim. kuivuus tai liika märkyys)

Peittaus suojaa viljan siemenet ja oraat sekä kasvitautien aiheuttamilta tuhoilta, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa satomenetyksiä.

Peittauksen etuja

• Torjuu siemenlevintäiset kasvitaudit
• Suojaa siemenet ja oraat maalaevintäisiltä kasvitaudeilta
• Tasainen ja nopea orastuvuus
• Luo olosuhteet hyvälle pensomiselle

Juurten kaksi päätoimintoa

  1. Ankkuroida kasvi maahan
  2. Kattaa mahdollisimman iso alue maan alla veden- ja ravinteidenottoa varten

Juuriston kasvulla ja toiminnalla on erittäin suuri vaikutus sadonmuodostukseen.

Kasvitaudit iskevät juuristoon maan alla ”näkymättömissä” ja n iihin ei välttämättä kiinnitetä tarpeeksi huomiota.

Vibrance Duo time lapse –video syysvehnällä

Vibrance Duo (sedaksaani + fludioksoniili) vertailussa protiokonatsoli –valmisteen kanssa. Vibrance Duo (vasemmalla) tulee pinnalle kaksi päivää aikaisemmin kuin verranne –valmiste. Video on kuvattu Ruotsissa 2017.

Vibrance

Nopea itäminen ja orastuminen antavat hyvän lähdön kasvulle, myös huonommissa olosuhteissa.

Vibrance

Peittaus suojaa kasvin siemenlevintäisiä sekä maalevintäisiä kasvitauteja vastaan ja turvaa oraiden alkukehityksen.

Vibrance

Hyvin peitattu siemen mahdollistaan täyden satopotentiaalin täysimääräisen hyödyntämisen heti alusta lähtien.

Vibrance

Suoja maalevintäisiä kasviatuteja vastaan antaa juuriston kehittyä terveenä ilman häiriöitä

Vibrance

 Nopea itäminen ja orastuminen luo pohjan huippusadolle.

Vibrance

Hyvä alku kasvukaudelle tasoittaa satovaihteluja ja antaa mahdollisuuden tavoitella korkeampa satoja vuosi toisensa jälkeen.

Juurten suuri merkitys

Jos haluat sukeltaa syvemmälle juurten maailmaan ja oppia lisää juuriston merkityksestä kasveille ja Vibrancen sisältämän Sedaksaanin juuriston kasvua tukevista vaikutuksista. Klikkaa tätä linkkiä, jonka kautta pääset Syngentan ”Root health Forumille” (materiaalit englanniksi).

Uuden sukupolven tehoaine peittaukseen

Vibrance

Vibrance tuotteet suojaavat siemenet sekä siemenlevintäisiä, että maalevintäisiä kasvitauteja vastaan. 

• Paras suoja tauteja vastaan
• Vahvistaa juuristoa
• Luopohjan huippusadolle

Mikä on Sedaksaani

Uutta teknologiaa – Sedaksaani tuo SDHI-tehoaineluokan tautientorjunta-aineet käyttöön myös viljan peittauksessa – se torjuu taudit ennen kuin ne varastavat energiaa ja ravinteita.

Sedaksaani on suunniteltu erityisesti peittausainekäyttöön, sitä ei käytetä kasvustoon ruiskutettavissa tautien torjunta-aineissa.

Se kuuluu uusimpana tautiaine markkinoille saapuneeseen SDHI-tehoaineiden luokkaan. SDHI-tehoaineille on tyypillistä nopea teho taudin aiheuttajia vastaan, jolloin kasvi suojataan taudeilta ennen kuin taudinaiheuttajat ehtivät tehdä tuhojaan.

Sedaksaani luo suojaavan vyöhykkeen juuriston ympärille maalevintäisiä kasvitauteja vastaan sekä samalla tukee juuriston kasvua alkuvaiheessa.

Sedaksaani

Vaikutustapa

Vaikutustapa

Vibrance tuotteet sisältävät aina tehoaineita useammasta eri tehoaineluokasta. Eri tehoaineluokkien aineet vaikuttavat eri tavalla kasvitauteja vastaan. Tuloksena on tehokkaampi ja kokonaisvaltaisempi suoja. Samalla vaikeutetaan huomattavasti myös resistenssien kasvitautikantojen kehittymistä.

Suomessa myytävät Vibrance -tuotteet sisältävät aina Sedaksaania ja Fludioksoniilia. Sedaksaani suojaa juuriston ja vahvistaa sen kasvua. Fludioksoniili taas on pitkään käytössä ollut tehoaine, jonka vahvuus on erityisesti itävyyttä alentavien homesienien ja siemenlevintäisten fusarium sienitautien torjunnassa. Fludioksoniili torjuu useat eri fusarium –sienitaudit laaja-alaisesti ja kattavammin kuin muut tehoaineet.

Tarpeen mukaan Vibrance –tuotteiden tehoa mm. ohran ja kauran nokitauteja vastaan täydennetään eri triatsoli tehoaineilla, jotka vaihtelevat tuotteiden välillä. 

Sedaksaani suojaa jyvän, sekä jyvän ympärystän taudeilta

Kuvissa näkyy miten Vibrance suojaa peitatun siemenen maalevintäistä Rhizoctonia –tyvitautia vastaan. Samalla kun peittamaton jyvä altistuu sienitaudille. 

Vibrance - Käsittelemätön
Vibrance - Käsittelemätön
Vibrance - Käsittelemätön

Vibrance teho Rhizoctonia –tyvitautia vastaan vehnällä. Laboratoriokoe, Stein 2017

Usein kysyttyjä kysymyksiä - Sedaksaani

Facebook logo

Seuraa meitä Facebookissa

Syngentan kaikki peittausaineet

chevron_left
chevron_right