Moddus Evo herneelle ja härkäpavulle

Kasvinsuojelu
Moddus Evo herneelle ja härkäpavulle

Moddus Evo on hyväksytty hätäluvalla herneelle ja härkäpavulle kasvunsäätöön ja lakoutumisen estoon. Hätälupa on voimassa aikavälillä 1.5.–28.8.2023, jolloin sen käyttö ko. tarkoitukseen on sallittua.

Moddus Evo lyhentää herneen ja härkäpavun vartta, minkä ansiosta kasvusto tukevoituu ja pysyy paremmin pystyssä. Maasta irti oleva kasvusto pysyy kuivana ja sen puinti käy hyvin.

Käyttö herneellä:

Ruiskutus tehdään ennen herneen kukintaa (BBCH34-49), kun varren pituus on 20-30 cm. Käyttömäärä Moddus Evo 0,5 l/ha, minkä voi myös jakaa kahteen osaan. Samaan aikaan voi herneelle ruiskuttaa tankkiseoksessa mangaani-, kupari- ja booripitoista lehtiravinnetta.

Käyttö härkäpavulla:

Härkäpavulla lakoontumista ehkäistään ensi sijassa välttämällä sen viljelyä liian multavilla mailla sekä kylvämällä tarpeeksi harvaan
Ruiskutus tehdään härkäpavun kukinnan aikaan (BBCH60-75), kunnes 50% paloista on saavuttanut täyden kokonsa. Käyttömäärä Moddus Evo 0,5 l/ha, minkä voi myös jakaa kahteen osaan.

Moddus Evo Syngenta

Vesimäärä 100–300 l/ha. Niin kuin kasvunsääteiden kanssa yleensä, tulee käsiteltävän kasvuston olla terve ja hyvässä kasvussa. 

Kaupallista hunajantuotantoa ei suositella käsiteltävien härkäpapulohkojen läheisyydessä, koska mahdollisista jäämistä hunajassa ei vielä ole tarkkaa tietoa.

Moddus Evo Syngenta

Kuvateksti: Maasta kohollaan oleva herne on helppo puida.


Antti Jaakkola / Syngenta Nordics A/S
Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit.